Illalla tein meille pika-aterian, aikaa ei tainnut mennä kuin 10 min. Käytin apuna hyviksi kokeiltuja puolivalmisteita. Kaikki ruokani ovat laktoosittomia tai vähälaktoosisia, molemmat perheenjäsenet kun kärsivät vaivasta.

Olin melkein unohtanut makkarakastikkeen kaiken "fuusiokeittiön" tiimellyksessä, kunnes nuorin tytär viime syksynä ehdotti sitä kaupassa pähkäillessämme. Nyt kokeilin vähän erilaista versiota ja tästä tuli vieläkin parempaa kuin syksyinen. Suosittelen!

Metsästäjän makkarakastike:

(isot annokset kahdelle, jäi vielä vähäsen koirillekin)

250 gr Atrian punaista lenkkiä kuutioina kuumalle pannulle, tilkkaan oliiviöljyä

sopivasti keltaista paprikaa kuutioina, myös pannuun

2,5 dl:aan kylmää vettä sekoitetaan pussillinen Metsästäjän kastikeaineksia (Lidl:sta), joka myös pannuun ja miedolla lämmöllä - alkuun sekoittaen -hautumaan hetkeksi

vähän tomaattipuretta ja makeaa sinappia

loraus laktoositonta kermaa ja kiehautus

Perunamuusi Rainbow:n laktoosittomasta jauheesta:

0,5 l vettä vedenkeittimessä kiehuvaksi

muusijauhe kattilaan ja vesi päälle, sekoitus ja kattilan kansi päälle (ehkä loraus laktoositonta kermaa, ehkä)

Illan salaatti:

lehtisalaattia revittynä

omenakuutioita

tuorekurkkua suikaleina

kirsikkatomaatteja puolitettuina

viinirypäleitä (kivettömiä kokonaisina)

Suoraan salaatille kastikkeeksi:

vaaleaa balsamicoa, oliiviöljyä ja Aromatia, sekoitetaan

Annoksen päälle ripottelin vielä kuivattua yrttisekoitusta (lähinnä sipuleita).

Vähän on hakusessa vielä tämä asettelu. Riviväli saisi olla pienempi, mutten ole keksinyt miten sitä säädetään, vai säädetäänkö ollenkaan.

No, tuli ainakin piiperryskirjoitusten jälkeen kunnon läväytys. Ja tuo ruoka oli hyvää, varmaan eka kerta kun sienikastikkeeseen laitoin sinappia, mutta onneksi oppia ikä kaikki :)