Meidän suku lomailee tällä viikolla oikein urakalla.

Nuorin tytär, vävy ja nuorin poika ovat Rukalla. Onnistuivat saamaan (tytär on tarkka ja nokkela) netin kautta edullisen ja kivan mökin ihan keskustasta: ovelta voi laskea Talvijärven hissille, josta pääsee päähissille.

Vietimme monta, monta hiihtolomaa lasten kanssa Lapissa kunnes nuorin kirjoitti ylioppilaaksi. Kävimme muutenkin siellä: eräällä marraskuisella matkalla tapahtui pieni onnettomuus juuri tuossa Rukan päähississä. Kun  minun piti poistua hissistä, lähtivätkin vain sukset. Olin jotenkin jäätynyt kiinni tuoliin. Hissi kääntyi jo alaspäin ja pakokauhun voimalla sain pudotettua itseni kyydistä. Tuoli iski päähäni, mutta taju säilyi. Mies sitten (vähän myöhemmin) ihmetteli, miksen tehnyt uutta kierrosta. Se mahdollisuus ei käynyt edes mielessä ja olisihan se ollut noloa, heh.

Keskimmäinen poika on perheineen Vuokatissa. Miniän vanhemmilla on siellä lomaosake ja viettävät nyt melkein koko klaani yhteistä talvilomaa. Tulee pojan perheelle sopivaan saumaan: ovat remontoineet uutta asuntoaan pari kk ja saivat juuri ja juuri tavarat sisälle ennen lomaa.

Sisareni on miehineen Floridassa peräti kaksi kuukautta. Siskon kummatkin tyttäret perheineen vierailevat siellä tänä aikana.  Sisko ja miehensä ovat herkuttelijoita. Sain siskon ottaman kuvan (uskallan julkaista) miehensä paistoksista. Voi jehna, sanoisi somerniemeläinen.

 

Yleensä en ole kateellinen läheisten(kään) onnesta, vaan yritän ottaa siitäkin ilon itselleni. Mutta tästä kuvasta tulee ainakin nälkä, jollei pieni kateuskin, nam...

Hyvää lomaa kaikille lomailijoille!

Raija