Viime perjantain ateriamme oli vähän pettymys. Kerron kyllä miksi ja miksi kuitenkin julkaisen sen täällä.

Lidl:lla on jouluisin myynnissä kivasti kansainvälisiä ruokatarvikkeita. Joulun jälkeisestä poistomyynnistä ostin edullisesti tällaisen valmisrisottopakkauksen (toinen l. parsarisotto on vielä tallella):

 Tartufo = kevättryffeli, pitoisuus 0,3%

Pakkohan siihen siis oli lisätä jotain, vaikka pussissa oli myös herkkusieniä ja vaikka pussista avattaessa tuli ihana valkosipulin tuoksu. Otin esiin pakastettua oman puutarhan kesäkurpitsaa (keltaista, ufo-mallista) ja rasvasäilöttyjä, itsepoimittuja herkkutatteja.

Ruskistin(!) riisiseoksen ohjeen mukaan oliiviöljyssä, lisäsin lootanpohjallisen valkoviiniä ja 8dl vettä. Paistoin kesäkurpitsat eri pannussa ja lisäsin risottoon, kuin myös reilun dl:n herkkutatteja.

Keitin risottoa ohjeen mukaan 18 min. Maustoin voilla ja "parmesanilla".

Annoksen päälle raastoin lisää juustoa ja murskasin (jouluna yrttimaasta poimimiani) mintunlehtiä.

Miksi tämä sitten ei maistunut? Carnaroli-riisi ei ole mun juttu: liian suurta ja massavaa. Ehkä keitin ruokaa myös liian kauan, siitä tuli irtoriisirisottoa. Jopa tavallisesta puuroriisistä keitettynä näillä aineilla ei olisi epäonnistunut. Siispä ensi kerralla teen ihan samoin, mutta vaihdan riisin ja keitän hieman lyhyemmin. Tartufot taidan jättää vieläkin vähemmälle, lisään niiden sijaan vaikka kuivattua mustatorvisientä.